Masa de Craciun fara sarmale? Nu prea cred…Asa ca hai sa facem sarmale bune, 100% pe baza de plante!
Ai nevoie de varza murata, tocata Naturli’, ciuperci champignon, orez, morcov, telina, pastarnac, ardei kapia, dovlecel, ceapa galbena, sare, piper, cimbru, chili. Pentru fiert, bulion sau sos de rosii si ulei de floarea soarelui.
La treaba!
Pregateste foile de varza. In cazul in care sunt prea sarate lasa-le cateva ore in apa rece la desarat. Intre timp, poti sa pregatesti toate legumele. Toaca-le marunt. Trage la tigaie tocata Naturli’ impreuna cu ceapa tocata marunt si cu ciupercile champignon (si ele tocate tot asa, marunt, marunt). Toate legumele impreuna cu tocata se aseaza intr-un bol mare si se amesteca bine. Se asezoneaza dupa gust cu sare, piper, cimbru si chili.
E timpul sa formezi sarmalele! Fa-le exact asa cum iti place tie si apoi pune-le intr-o oala adanca. Umple oala cu apa, sos de rosii si putin ulei si apoi acopera totul cu 2-3 frunze de varza.
Asta e! Baga-le cuptor pentru aproximativ 4 ore, la 180 grade. Din cand in cand, verifica si completeaza cu apa pentru a se fierbe bine toate sarmalele.
Adio sarmale cu carne!